söndag 17 januari 2016

En efterlängtad dag

En ledig, solig, vindstilla söndag med nyfallen snö...kan det bli bättre i januari? Möjligen avsaknad av skidbackar då...

Efter att som vanligt ha startat året med några intensiva arbetsveckor - det blir lätt så när en av arbetsuppgifterna är att göra årsbokslut - var en dag som denna väldigt efterlängtad. Startade dagen med en lagom lång sovmorgon, god frukost med kaffe och rustade mig sedan med underställ, varma ytterkläder och kängor och tog med kameran till Getterön för att njuta av vädret. 

Getterön är trots namnet inte en ö utan en halvö strax norr om Varbergs hamn. Här finns flera fina badvikar med klippor och sandstränder, en småbåtshamn och längst ut ett naturreservat. Idag valde jag att utgå från 1:a vik. Det var en märklig känsla att gå på den snöövertäckta men ännu inte genomfrusna tången på stranden - lite som att gå på den där typen av tjocka madrasser man landar på vid höjdhopp.

Jag fick ett ett par sköna timmar i dagens blåvita värld och trots att det var -8 var det inte ens kallt om händerna som åkte in och ut ur vantarna när inställningarna på kameran skulle justeras eller objektiv skulle bytas.

Nu är mina batterier laddade för nästa arbetsvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar