söndag 21 februari 2016

Knoppar

Jag missade att kolla in väderprognosen inför helgen och blev därför ganska överraskad när det var full snöyra på lördag morgon. Snöflingor stora som femkronor vällde ner! Det blev till att börja dagen med att skotta snön från trottoaren.

Men det blev en kort repris av vintern den här gången, redan till kvällen hade det mesta töat bort igen. Lite blandade känslor för detta, det är sportlov nästa vecka och jag hade önskat alla sportlovslediga barn att kunna åka pulka mm. Och för egen del hade jag gärna haft snö hela januari och februari så att längdskidorna kommit till användning. Det har minsann inte varit något större slitage på dem de senaste åren. Det är bara att konstatera att 2015/2016 är ännu en vinter av det snöfattiga slaget här på västkusten. Skidorna får vänta till påsk när det blir en vecka i fjällen.

När nu hoppet om "riktig" vinter ändå är borta var det skönt att blötsnön försvann så snabbt. Vårvintersolen och det allt längre dagarna får mig att längta efter våren. Hittade bevis på att den är på gång för fullt efter en kort spaning i trädgården. Både fågelkvitter och knoppar lite här och var!

Rabarberknoppar i de sista resterna av snön
Snödropparna är verkligen på gång...
...liksom klosterliljorna
Försöker förgäves minnas vad som dyker upp här under det japanska körsbärsträdet
Syrenens knoppar sitter två och två, kanske tryggt att ha sällskap när det är dags att göra inträde i världen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar