måndag 22 september 2014

284 Stadig (240 av 365)


Varbergs Fästning, här insvept i dimma, med sina stadiga murar. Även det vindpinade oxelträdet står stadigt trots alla stormar det varit med om.
I fästningen finns Hallands kulturhistoriska museum som nu har nyrenoverade och väldigt vackra lokaler i slottet däruppe. Stora dragplåstret är fortfarande Bockstensmannen, ett välbevarat skelett som hittades i Bockstens mosse på 1930-talet, en Hallands Ötzi. Fullt påklädd i medeltidsdräkt tror man att han legat där sedan 1300-talet, ja inte i museet då utan i mossen :)
Men är man inte så intresserad av gamla lik så finns det ofta tillfälliga utställningar med konst, kläder  mm och just nu finns en fotoutställning som Varbergs Fotoklubb är medarrangör till. Temat är människan och även medlemmarna har fått bidra med foton. Jag har några bilder med där...min första alster i "den riktiga offentligheten". Måste säga att det känns himla kul :)
Utställningen pågår t.o.m 5 oktober. Gör gärna ett besök om du har vägarna förbi! Läs mer här : Fotosalongen Varberg 2014

1 kommentar:

  1. Klassisk Varbergsvy! Din version är ovanligt fin. Lite på grund av dimman. Mycket för att den är svartvit i en mjuk skön tonskala. Och perfekt balans dessutom!

    SvaraRadera